Inside out

17 november 2020

Maandagochtend. Een lekker druilerige dag. De wonderen zijn de wereld nog niet uit want vanmorgen begon ik spontaan uit het niets mijn kledingkast op te ruimen. Als ik ergens een hekel aan heb!

Ik tilde wat opbergdozen van de zolder, zette een muziekje op en startte mijn “journey” door het wondere kledingrijk aan mijn kant van de kledingkast.

Met enigszins het schaamrood op mijn wangen begon ik te plukken en te grazen in de vele verschillende dozen en hopen kleding die er lagen.

Wat heb ik het afgelopen jaar veel kleding verzameld! In 3 verschillende maten (ik mocht dit jaar flink wat extra kilo’s verwelkomen), 100 verschillende kleuren (ik kan nogal veel hebben qua kleur) en 20 verschillende stijlen (duidelijk op zoek naar mijn eigen stijl).

Vol goede moed, in een poging eerlijk te zijn naar mezelf, haalde ik als eerste alle maatjes 36/38 uit het voorste gedeelte van de kast. (Die hebben daar heel hoopvol maandenlang voorop gehangen.)

Door het geschommel tussen mijn “normale” gewicht en de extra bonuskilo’s die ik afgelopen jaar mocht ontvangen heeft mijn leven een flinke wending genomen.

Decennia lang was ik de beste in het uitvoeren van diëten, afvallen, sporten en streng zijn voor mezelf. Mijn mindset was ijzersterk. Als ik er 5 kilo af wilde, was dat in 4 weken gefikst. Mensen die zwaarder werden begreep ik nooit, ieder pondje gaat toch door het mondje?

Het afgelopen jaar kwam er dus in redelijk korte tijd 10 kilo aan. Ik merkte dat wat ik deed qua diëten en sporten, niets met mijn gewicht deed. De meeste kilo’s kwamen eraan toen ik aan crossfit deed. Het leek of ik langzaam opblies. De kilo’s kwamen ook op plekken waar ik normaal nooit zwaarder werd. Het was een vreemde gewaarwording!

Omdat ik vind dat we fysieke klachten en of problemen altijd eerst moeten kortsluiten met een huisarts heb ik netjes de standaard testen laten doen zoals mijn schildklier en vele andere dingen die zij voorstelde. Zij kwam, na de uitslag dat ik kerngezond was, tot de conclusie dat ik wellicht beter wist wat ik hiermee aan moest dan zij. Aan mij dus de taak hiermee verder te gaan.

Naast dat ik het erg bijzonder vond dat zij dit opperde voelde ik al snel dat het een goed idee was. Hier moest ik duidelijk iets leren.

Gefrustreerd als ik was brak er een periode van strijd aan. Ik wilde aan de bak, doen wat ik voorheen deed: mijn leefstijl omgooien vanuit mijn kennis en mindset! Maar ik deed het niet. Ik deed helemaal niets en probeerde me over te geven aan het proces….

Wat eerst veel weerstand gaf, bracht me na verloop van tijd steeds meer rust. Langzaam ontdekte ik een vorm van overgave. Ik leerde mijn lichaam de ruimte geven om een ritme aan te nemen dat passend is bij mijn lichaam, niet wat passend is bij mijn mindset.

De essentie van dit alles was om alle patronen rondom voeding en sport los te laten. Om het lichaam vrij te kunnen laten. Door het lichaam vrij te laten kun je het leren waarnemen en de signalen herkennen die het me geeft.

Terwijl ik me ontzettend onbehaaglijk voelde met mijn uiterlijk, leerde ik met aandacht, zorg en liefde voor mijn innerlijk te leven.

We zitten allemaal vast in onze stelsels van gedragingen, gedachten, gevoelens en mechanismen.

Het werken aan je mindset, discipline, rituelen, structuur en patronen is geen persoonlijke ontwikkeling waarbij je een vorm van geluk en gezondheid bereikt. Het zijn vormen van gedragsverandering. Geluk en gezondheid worden bereikt van binnenuit. Door te leven en beleven vanuit de verbinding met jezelf. Dit heb ik weer aan den lijve mogen ondervinden.

Regelmatig riep ik: wat een K#T jaar!! Maar ik ben er doorheen, voel me beter dan ooit en ben klaar voor de toekomst.

Met aandacht, zorg en liefde voor mezelf en mijn fysieke lichaam ♡

CONTACT!

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer informatie?

Neem contact met ons op!

In verband met afspraken, cursussen en opleidingen zijn wij voornamelijk bereikbaar per email.
Deze worden doorgaans binnen 48 uur beantwoord.
Wilt u gebeld worden?
Mail ons en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Email Adres

VOLG EGO NOVI @

Locatie

Pastoor Heerkensdreef 12b
5552 BG Valkenswaard

KvK: 68378181
Btw-id: NL001698193B44

Sitemap

Home

Boek

Visie

Nicole

Contact