Meer over mij...

Al vanaf jonge leeftijd kon ik mensen op een bijzondere manier waarnemen. Binnen enkele seconden kon ik voelen hoe het met iemand ging en het gedrag van diegene doorgronden. Dat zorgde soms voor confronterende situaties, omdat de meeste mensen zich niet bewust zijn van hun eigen gevoelens en gedrag.

De manier waarop ik mensen waarnam was uniek, maar als ik het naar anderen uitsprak was er niemand die me begreep. In plaats van mezelf te ontwikkelen tot uniek individu, leerde ik mijn licht te dimmen. Mezelf wegcijferen leek minder pijnlijk dan me altijd onbegrepen voelen, maar daardoor verloor ik wel de verbinding met mezelf. Er ontstond een groot gapend gat van eenzaamheid.

Het leven deed pijn en ik heb er vaak uit willen stappen. Om met de pijn om te kunnen gaan leerde ik mezelf allerlei trucjes en gedragingen aan, en werd mijn leven een aaneenschakeling van overlevingsmechanismen. Maar zoals we allemaal weten kunnen we niet weg blijven lopen voor onszelf, dus ben ik uiteindelijk toch weer op zoek gegaan naar het licht in mij.

Over mij - Nicole Ego Novi

Een jarenlange zoektocht heeft mij over ontzettend veel paden van persoonlijke ontwikkeling geleid, maar dichter bij mijn licht kwam ik niet. Ook het volgen van de medici, de psychologie, de spiritualiteit, allerlei alternatieve vormen van therapie en heel veel verschillende leefstijladviezen hebben daar geen verandering in gebracht. Het veranderde pas toen ik de hulp niet langer buiten mezelf zocht.

Ergens diep in mijn lichaam ervaarde ik een stroming van energie die anders bewoog dan de rest van mijn lichaam, een heel klein golfje waar ik gehoor aan wilde geven. Het was anders dan mijn gevoel en intuïtie, en ik wist instinctief dat ik daar de connectie met mezelf zou kunnen hervinden.

In totale overgave ben ik de stroming van energie in mijn lichaam gaan volgen, waardoor er een steeds sterker wordende energetische verbinding ontstond. Hoe sterker die verbinding werd, hoe krachtiger mijn licht begon te stralen en hoe meer ik vanuit een harmonieus werkend systeem leerde leven. Er ontstond een zuivere, allesomvattende verbinding met mezelf, het leven en de mensen om me heen.

Door de ontwikkeling die ik doormaakte ervaarde ik een groot en helder bewustzijn, en merkte dat ik niets meer nodig had om me goed te voelen. Mijn lichaam ontwikkelde zich op een natuurlijke manier en ik leefde in overgave naar die ontwikkeling. Geen rare kunstjes, trucjes of aangeleerde gedragingen maar gewoon “ZIJN” en lekker leven.

Mijn aangeboren manier van waarnemen, in combinatie met de diepgaande ontwikkeling die ik had doorgemaakt, zorgden ervoor dat ik het leven vanuit universeel oogpunt kon overzien. Ik kreeg niet alleen een duidelijk beeld van de manier waarop we leven en ons trachten te ontwikkelen, maar ik kreeg ook ontzettend veel nieuwe inzichten in de energetische werking van het menselijk lichaam.

Alle inzichten samen vormden zich tot een logisch geheel: een universele visie op alles dat het leven omvat. De essentie van de visie is dat we geluk, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en een moeiteloos gebalanceerd leven niet vinden in kennisvergaring, gedragsverandering en leefstijlverbetering, maar dat het allemaal begint in het universeel ~LEREN LEVEN~ zoals dat recht doet aan onze ware menselijke aard.

Eindelijk begreep ik waarom de bestaande vormen van hulpverlening mij nooit écht hebben geholpen, ik mocht verder groeien dan de bestaande kennis. De bedoeling was dat ik dit pad voor mezelf ging bewandelen om mijn licht opnieuw te vinden, waarna ik de opgedane ontwikkeling kan doorgeven aan anderen. En dat is wat ik dagelijks met heel veel passie en plezier doe!