Visie

Met behulp van onderstaande tekst probeer ik de Ego Novi visie in een beknopte versie over te brengen.

EVOLUTIE
Het universum, waar wij allen onderdeel van zijn, is een samenhang van vibrerende energievelden dat constant in beweging is. Het verbindt mens, dier en materie met elkaar door het mogelijk maken van energie-uitwisseling. Alles in het leven is energie-uitwisseling. Alles bestaat uit energie. Bijvoorbeeld: gedachten, emoties, communicatie, aanraking en ons lichaam. Ons lichaam weerspiegelt en draagt de energetische veranderingen door ze te beleven en om te zetten. Het universum maakt energie-uitwisseling mogelijk door het constant in beweging zijn en een stroming van energie te bewerkstelligen die uitwisseling ondersteunt.

De belangrijkste onderdelen die een mens vormen zijn: lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel. Deze onderdelen verbinden zich met elkaar door middel van energie. Alle belangrijke onderdelen vormen een geheel. De mens is in evenwicht. We noemen dat het metabolisch evenwicht. Het metabolisch evenwicht reguleert de omzetting en verandering van energie door de universele verbinding in stand te houden. De basis voor een leven in verbinding. Zo balanceert een mens vloeiend en organisch op energieveranderingen en evolueert. Er ontstaat een universeel bewustzijn.

LICHAMELIJK: een optimale werking van alle processen in het fysieke lichaam met een actief zelfherstellend vermogen.

PSYCHISCH: rust, overzicht en inzicht
SOCIAAL: een goede verbinding kunnen maken met anderen
SPIRITUEEL: verbinding met jezelf, met je eigen innerlijke beleving
.

Stroming van energie is essentieel om zelfherstellend, zelfvoorzienend en anticiperend op de omgeving te kunnen leven.

INVOLUTIE
Zonder metabolisch evenwicht leeft een mens voornamelijk op breinactiviteit en de signalen die het brein naar het lichaam stuurt. Deze nemen de aansturing van het menselijk lichaam over zodra de energie niet doorstroomt. Omdat er geen stroming is, worden gebeurtenissen niet optimaal verwerkt.  Deze slaan op in de vorm van patronen. Deze patronen beïnvloeden de waarneming van een persoon enorm. Onze zintuigen pikken alleen datgene op dat matcht met die patronen. Dat betekent dat iemand de wereld constant waarneemt vanuit patronen van het verleden. Patronen zijn immers ontstaan vanuit onverwerkte gebeurtenissen. Je kunt deze patronen niet veranderen of verbreken. Je maakt enkel nieuwe aan. Tenzij je de universele verbinding herstelt.

Een mens zonder universele verbinding leeft in een vicieuze cirkel en involueert. Deze leeft een onbewust en “automatisch” leven.

LICHAMELIJK: afbraak van het fysieke lichaam.
PSYCHISCH: overbelasting van gedachten.
SOCIAAL: geen uitwisseling, alleen triggers.
SPIRITUEEL: geen innerlijke beleving.

Verandering van gedrag helpt iemand niet bij het herstellen van het metabolisch evenwicht. In essentie brengt je dat geen stap dichter bij gezondheid en geluk.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel behandelmethoden, therapieën, diëten, apparaten, boeken, supplementen, medicijnen en leefstijladviezen die ons naar een betere versie van onszelf helpen. In de visie van Ego Novi start elke vorm van leefstijlverbetering bij het herstellen van het metabolisch evenwicht. Zonder herstel van het metabolisch evenwicht zijn mensen bezig met het reduceren van de gevolgen van onbalans, in plaats van het aanpakken van de onbalans. Het is een vorm van kennisvergaring en gedragsverandering. Er vindt geen evolutie plaats. Op de lange termijn heeft dit verstrekkende en negatieve gevolgen voor de mens en het nageslacht.

Behorend bij de Ego Novi visie is Metabolic Balance Recovery® ontwikkelt. Dit is een nieuwe en unieke behandeling, coaching en begeleiding. MBR® is speciaal ontwikkeld om het metabolisch evenwicht van de mens te herstellen. Waarna een mens zichzelf universeel kan ontwikkelen.

“Leer leven vanuit het optimaal functioneren van lichaam en geest.”

Ben jij geïnteresseerd in de filosofie en achtergrond van deze nieuwe visie? December 2021 verschijnt het boek Uomo Universale op de Ego Novi website en bij bol.com. In dit boek vertel ik uitgebreid over deze nieuwe en unieke levensvisie en de ervaringen die tot deze visie hebben geleid.

 

CONTACT!

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meer informatie?

Neem contact met ons op!

In verband met afspraken, cursussen en opleidingen zijn wij voornamelijk bereikbaar per email.
Deze worden doorgaans binnen 48 uur beantwoord.
Wilt u gebeld worden?
Mail ons en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Email Adres

VOLG EGO NOVI @

Locatie

Pastoor Heerkensdreef 12b
5552 BG Valkenswaard

KvK: 68378181
Btw-id: NL001698193B44

Sitemap

Home

Boek

Visie

Nicole

Contact